HUSET ANBEFALER

EPICURO, AGLIANICO BENEVENTANO ITALIEN

Barolo fra Syditalien! Her er syditaliens svar på norditaliens store Nebbiolo vine; Barolo og Barbaresco. Aglianico er en drue, der min- der meget om Nebbiolo med lidt af den samme tannin-struktur og finesse. Her nede sydpå er resultatet dog vine med mere sødmefuld- hed og venlighed.

Epicuro er navnet på en serie af vine fra det sydlige Italien. Her er lagt vægt på vine med god drue-typicitet og masser af kvalitet for pengene. Epicuro serien består af flere forskellige varianter der alle giver kvalitet for hver en krone.

Aglianico er druens navn. Det er en drue som trives godt i det var- me klima i det sydlige Italien. Druen stammer oprindeligt fra Grækenland hvor den stadig findes. I Syditalien findes druen i flere forskellige områder og skaber vine af stor variation. Mest kendt er vinene fra Vulture i Basilicata, men her i Beneventano fremstilles vine der tiltrækker sig stor opmærksomhed.

Beneventano er områdets navn, det er et underområde i Campanien i det sydlige Italien, her arbejdes der intenst med Aglianico-druen. Vinificationen begynder med presning og udblødning af skallerne for at opnå den mørke røde farve samt de bløde tanniner i den ende- lige vin. Gæringen finder sted ved en kontrolleret temperatur for at give kølig frugt i vinen. En del af mosten lagres efter gæring på eget- ræsfade. Efterfølgende lagres vinen på rustfri ståltanke inden aftap- ningen på flaske.

Epicuro, Aglianico Beneventano står nærmest sort i glasset med en flot rød kant. Duften på denne vin er meget ren i frugten med god tæthed. Smagen er kraftfuld og fyldig. Der er masser af solmoden frugt som er med til at gøre vinen let krydret. Flot eftersmag vidner om en vin på højt niveau.

Kr. 178,-

              EPICURO AGLIANICO BENEVENTANO

TILBUD
1,5 ltr. sodavand
GRATIS ved køb
for over 200 kr.
Kun ved afhentning

ÅBENT:
Søndag - torsdag
kl. 13:00 - 22:00
Fredag - lørdag
kl. 12:00 - 23:00

Sushi box

blandede 14 stk.
sushi kun
120 kr

Ny Golden Palace Nørregade 50 7500 Holstebro TLF: 97 10 08 88

Copyright © 2018. All Rights Reserved.